Privacybeleid


Bij RecruitingFriends® vinden we jouw privacy uiteraard zeer belangrijk: jij bent zélf baas over de gegevens in jouw account; je kunt deze altijd bij ons opvragen en ook verzoeken om te verwijderen als je niet meer op zoek bent naar een baan of medewerker bijvoorbeeld. Natuurlijk slaan we jouw gegevens op in een beveiligde database.

In dit Privacybeleid leggen wij je uit welke gegevens wij verwerken en met welk doel we dat doen. Daarnaast kun je in dit Privacybeleid lezen over jouw rechten met betrekking tot onze verwerking van jouw persoonsgegevens. Wij verwerken persoonsgegevens van:

  • "Werkzoekende(n)": de gebruikers die op zoek zijn naar een baan (zelf vacatures vinden of toegestuurd krijgen via een recruiting friend) en solliciteren via de Applicatie RecruitingFriends®.
  • "recruiting friend(s)": de gebruikers die via de Applicatie RecruitingFriends® werkzoekenden helpen met het vinden van een baan door ze bijvoorbeeld passende vacatures toe te sturen zodat werkzoekenden kunnen solliciteren met als doel een nieuwe of andere baan te vinden.
  • "Werkgevers": de gebruikers die via de Applicatie RecruitingFriends® als organisatie op zoek zijn naar nieuwe medewerkers door vacatures te plaatsen, sollicitaties te ontvangen en werkzoekenden aan te nemen als nieuwe medewerkers.
  • "Gebruikers: websitebezoekers en/of gebruikers van de Applicatie RecruitingFriends®, niet zijnde Werkzoekende, recruiting friend en/of Werkgever.

We raden je aan dit Privacybeleid aandachtig door te nemen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met info@recruitingfriends.com.


Wie is RecruitingFriends®?

RecruitingFriends® (hierna: “RF”) is een handelsnaam van de besloten vennootschap NederlandVacature.nl B.V., kantoorhoudende aan de Rijksweg 16F, 5268 KJ te Helvoirt, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 17163377.


RF is voor de verwerking van jouw persoonsgegevens verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze Privacybeleid beschrijft de verwerking van persoonsgegevens via de Applicatie www.RecruitingFriends.com (hierna: de “Applicatie”) en de website www.RecruitingFriends.com (hierna: “de Website”). Met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens voldoet RF aan toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Nederlandse Wet GDPR-uitvoering en de Nederlandse Telecommunicatiewet.


Door op unieke wijze gebruik te maken van technologie maken we het voor jou als werkzoekende en/of als een recruiting friend mogelijk om samen met vrienden en je netwerk de juiste stap voor een mooie toekomst te zetten, en zo ook een extra inkomen te verdienen. Direct contact met elkaar is hierbij cruciaal. Vind elkaar, maak er een succes van en leef je mooiste leven!

  • Welke gegevens bewaren we voor je?
  • Hoe zijn die gegevens ontstaan?
  • Waarom bewaren we die gegevens?
  • Hoe zijn die gegevens beveiligd?
  • Hoe lang worden die gegevens bewaard?
  • Weet je dat?
  • Aansprakelijkheid 
  • Herzieningen
  • Waar kan je terecht met vragen, tips en feedback?

Welke gegevens bewaren we voor je?

RF kan jouw persoonlijke gegevens verwerken om onze diensten te kunnen verlenen. Zo worden bijvoorbeeld persoonlijke gegevens verwerkt, zodat jij je RF-account kunt aanmaken en bijwerken, meldingen krijgt als er nieuwe interessante vacatures (als werkzoekende of recruiting friend) of sollicitaties (als werkgever) voor je zijn, je als werkzoekende recruiting friends kunt vinden die je helpen bij het vinden van passende vacatures, eenvoudig kunt solliciteren op vacatures (of als werkgevers eenvoudig vacatures handmatig of automatisch) kunt plaatsen, reviews kunt plaatsen over een recruiting friend én zodat wij een vergoeding kunnen innen bij werkgevers alsook werkzoekenden en/of recruitings friends kunnen uitbetalen als een werkzoekende is aangenomen bij een werkgever. 


Als je een account aanmaakt hebben we onderstaande gegevens van je nodig:


Profiel

  • Voornaam en achternaam
  • Geboortedatum
  • Locatie (jouw woonplaats)
  • Geslacht
  • Korte beschrijving zoals jij je wilt presenteren aan recruiting friends (als werkzoekende), aan werkzoekenden (als recruiting friend) en werkgevers
  • Beschrijving zoals jij je wilt presenteren aan recruiting friends (als werkzoekende), aan werkzoekenden (als recruiting friend) en werkgevers
  • Ervaring (jouw ervaringen opgedaan bij welke opleidingen en organisaties)
  • CV uploaden
  • Profielfoto

Werkgevers (extra):

  • Bedrijfsnaam
  • Vestigingsplaats en -adres
  • Gegevens van de contactpersoon
  • Korte beschrijving van het bedrijf, de vacature of een andere boodschap

Mijn account

  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Wachtwoord wijzigen
  • Voorkeuren voor instellingen hoe je vindbaar wilt zijn in de Applicatie:
  • Ik wil aanbiedingen van connecties: JA betekent dat je open staat voor aanbiedingen van connecties en hierdoor vindbaar wilt zijn voor recruiting friends (recruiters waarmee je een connectie hebt) die jou kunnen helpen aan interessante vacatures en hulp kunnen bieden tijdens het sollicitatieproces.
  • Ik wil connecties helpen aan een baan: JA betekent dat je aan de slag gaat als recruiting friend. Zo kun je connecties helpen met het vinden van interessante vacatures en hulp bieden tijdens het sollicitatieproces. 
  • Ik wil iedereen helpen aan een baan: JA betekent dat je er voor open staat om als recruiting friend alle gebruikers te helpen aan interessante vacatures en hulp kan bieden tijdens het sollicitatieproces. Dit betekent dat werkzoekenden jou ook kunnen vinden als helpende partij, ook al hebben jullie nog geen connectie met elkaar.

Vacature meldingen

Je kunt zoekopdrachten aanmaken op basis van jouw voorkeuren voor een soort functie, locatie (plaatsnaam), inclusief afstand in kilometers (km’s).


Wij verwerken deze voorkeuren in onze systemen. Na het aanmaken van zo’n zoekopdracht sturen wij je een e-mail als er vacatures online staan die matchen met jouw zoekopdracht. Vervolgens kun je de vacatures in jouw account bekijken en hier op solliciteren via de Applicatie RF.

Maak gerust meerdere zoekopdrachten aan waar je vacature meldingen voor kunt krijgen in jouw mailbox. Je kunt ze ook eenvoudig aanpassen of verwijderen.


Tot slot verwerken wij overige persoonsgegevens die je actief verstrekt. Bijvoorbeeld door een account op onze Applicatie aan te maken of gegevens die je tijdens contacten met werkgevers en recruiting friends opslaat. Wij ontvangen gegevens over de berichten, waaronder de datum, het tijdstip en de inhoud van het bericht. RF kan deze informatie ook gebruiken voor helpdeskservices, veiligheids- en beveiligingsdoeleinden en de verbetering van onze producten en diensten.


Uitbetalingen

  • IBAN rekeningnummer
  • Voornaam/voornamen
  • Achternaam
  • Kopie identiteitsbewijs (voor- en achterzijde)

De beveiligde betaalservice Mangopay waarmee wij werken, vereist identificatie van alle rekeninghouders. Daarom vraagt MangoPay via RF bij particulieren om een kopie van identiteitsbewijs: paspoort, ID-kaart of rijbewijs en bij zakelijke entiteiten ook om KvK-uittreksel, up-to-date statuten en UBO Declaration. RF is geen verwerkingsverantwoordelijke voor deze gegevens. Wij slaan enkel bepaalde gegevens op in ons systeem, zodat je kunt zien welke gegevens je hebt ingevuld (bij particulieren is dat het IBAN rekeningnummer; bij werkgevers zijn dat énkel de laatste 4 cijfers en de vervaldatum van de opgegeven type creditcard). In geval van ‘Uitbetalingen’ werken wij dus ook samen met MangoPay. Onze website bevat een beveiligde verbinding met MangoPay. MangoPay verzoekt je ter controle van je identiteit om bovengenoemde gegevens. Het verifiëren van betaalgegevens zorgt ervoor dat onze community veiliger is voor iedereen. Alleen geverifieerde werkzoekenden en/of recruiting friends kunnen uitbetaald worden. Lees hier de algemene voorwaarden van MangoPay.


Sollicitaties:

Werkzoekenden kunnen solliciteren op vacatures binnen de Applicatie en/of de Website van RF. RF verwerkt persoonsgegevens van Werkzoekenden die rechtstreeks solliciteren bij de Werkgever. Een sollicitatie kan een drietal statussen hebben: actief, concept of afgerond.

Actief

  • De door jou via de Applicatie en/of de Website ingediende sollicitatie(s) die nog in behandeling zijn door een werkgever. Daaronder verstaat RF onder andere de motivatiebrief, CV, naam, contactgegevens en andere gegevens die de Werkzoekende heeft verstuurd aan de Werkgever.
  • Bij het solliciteren op een vacature ben jij zelf volledig eigenaar van deze gegevens die jij op dat moment zelf deelt met de werkgever die de vacature heeft geplaatst.

Concept

  • De door jou via de Applicatie en/of de Website aangemaakte sollicitatie(s) die je nog niet verstuurd hebt naar een werkgever. Daaronder verstaat RF onder andere de motivatiebrief, CV, naam, contactgegevens en andere gegevens die de Werkzoekende heeft verstuurd aan de Werkgever.

Afgerond

  • De persoonsgegevens met betrekking tot door jouw gedane sollicitaties via de Applicatie en/of de Website die reeds zijn behandeld door een werkgever, worden opgeslagen in jouw Account. Jouw gegevens worden 4 weken na afloop van de sollicitatieprocedure automatisch verwijderd uit het Account van de Werkgever.

Connecties

Mijn connecties

Je kunt connecties aan jouw Account toevoegen. Jouw connecties kunnen je helpen bij het vinden van een (andere) baan. RF verwerkt de gegevens van deze connecties die jij invoert. Denk hierbij aan (gebruikers)naam en contactgegevens.


Zoek hulp

RF biedt de 'zoek hulp'-functie. Hier kun je op zoek naar recruiting friends die jou kunnen helpen met het vinden van een (andere) baan en maak een connectie met iemand waarvan jij denkt dat diegene jou kan helpen. RF koppelt de gemaakte connecties aan jouw Account.


Uitnodigingen

RF verwerkt uitnodigingen die je ontvangt van gebruikers (werkzoekenden en/of recruiting friends) die een connectie met je willen maken om je te helpen bij het vinden van een baan.


Overige soorten gegevens:

  • Demografische gegevens: RF verstuurt periodiek enquêtes. Hierbij vragen we naar jouw demografische gegevens. Als je deze enquête (vrijwillig) invult, krijgt RF inzicht in jouw locatie en andere demografische gegevens.
  • Gebruiksgegevens: we verzamelen automatisch loggegevens en apparaat gegevens wanneer je de Applicatie opent en gebruikt, zelfs als je geen RF-account hebt aangemaakt of bent ingelogd. Denk bijvoorbeeld aan: soort internetbrowser en apparaat type, locatiegegevens en gegevens over jouw activiteiten op onze Applicatie. Voor een goede functionele werking van de Applicatie en de Website maakt RF gebruikt van Cookies. Cookies verwerken persoonsgegevens. Het is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de Applicatie wordt opgeslagen in de browser van jouw computer, tablet of smartphone. RF maakt onderscheid tussen functionele en niet-functionele cookies. Functionele cookies verwerken geen persoonsgegevens ander dan voor het doel waarvoor deze persoonsgegevens worden ingevuld. De cookies volgen bijvoorbeeld hoe je door de Website surft. Ook kan RF aan de hand van deze cookies de werking van de Website verbeteren en worden voorkeursinstellingen onthouden. De gegevens worden niet gebruikt om bijvoorbeeld een profiel van het internetgebruik op te stellen. Niet-functionele cookies zijn niet nodig voor het laten functioneren van de Website. Zoals bijvoorbeeld analytische cookies. RF maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de Applicatie gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van RF bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van jouw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen (op servers in de Verenigde Staten). Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze Applicatie wordt gebruikt, om rapporten over de Applicatie aan RF te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. RF heeft hier geen invloed op. RF heeft Google geen toestemming gegeven om via RF verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Je kan je afmelden voor cookies door jouw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen. Zie hier voor een toelichting.
  • Marketing Communicatie: RF kan verzamelde gegevens inzetten om met je te communiceren over producten, diensten, onderzoeken, enquêtes, nieuws en updates. Jouw gegevens bewaken wij met ons leven, deze worden dan ook niet gedeeld met derden voor commerciële doeleinden.

Wij nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens erg serieus en nemen we passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je het vermoeden hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik, meld ons dit dan via info@recruitingfriends.com, zodat wij direct kunnen handelen.


Persoonsgegevens van mensen jonger dan 16 jaar

Onze Applicatie heeft niet de intentie om gegevens te verzamelen over gebruikers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@recruitingfriends.com, dan verwijderen wij deze informatie.


Bovenstaande gegevens zijn opgeslagen op de servers van Duodeka, de ontwikkelaar van de Applicatie. Duodeka is gevestigd in Nederland en is dus tevens gebonden aan de regels uit de AVG. Voor meer informatie over hun privacy policy, zie hier. Jouw persoonsgegevens worden niet doorgegeven buiten de Europese Unie.


Hoe zijn die gegevens ontstaan?

De gegevens die we over je verzamelen zijn ontstaan, omdat:

  • Je de RF-Applicatie hebt bezocht en zelf gegevens of handelingen op de Applicatie hebt gedaan.
  • En/of je een account hebt aangemaakt op de RF-Applicatie. Hiermee heb jij die gegevens zelf aan ons verstrekt.

Waarom bewaren we die gegevens?

RF kan jouw persoonlijke gegevens verwerken om onze diensten te kunnen verlenen. Zo worden bijvoorbeeld persoonlijke gegevens verwerkt via onze beveiligde database, zodat:

  • jij je RF-account kunt aanmaken en bijwerken,
  • wij je interessante vacatures kunnen tonen die overeenkomen met jouw ingevulde voorkeuren,
  • je meldingen krijgt als er nieuwe interessante vacatures (of sollicitaties als je een werkgever bent) voor je zijn (hiervoor kun je je ook weer afmelden),
  • je recruiting friends kunt vinden en connecten die je helpen bij het vinden van passende vacatures,
  • eenvoudig kunt solliciteren op vacatures (of als werkgever eenvoudig vacatures kunt plaatsen),
  • reviews kunt plaatsen over een recruiting friend,
  • wij de vergoeding kunnen innen bij jou als werkgever als je een nieuwe medewerker hebt aangenomen,
  • wij je (als werkzoekende / recruiting friend) kunnen uitbetalen als jij of jouw connectie is aangenomen bij een werkgever,
  • tot het moment dat jij je gegevens laat verwijderen.  

Extra redenen waarom we jouw gegevens bewaren en wat hiermee gebeurt: 

  • Jouw gedrag op onze Applicatie kunnen we analyseren om daarmee de Applicatie te kunnen verbeteren en het aanbod van vacatures optimaal af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Graag houden we je op de hoogte over onze producten, diensten, onderzoeken, enquêtes, nieuws en updates.
  • Vanwege de Europese wetgeving tegen terrorisme en geld witwassen, is MangoPay verplicht om je gegevens te controleren. Daarvoor moeten zij kijken of je gegevens kloppen en volledig zijn. Zonder je gegevens zijn de (uit)betalingen met MangoPay in strijd met deze wetgeving.
  • RF verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte (denk aan voornaam en achternaam, geboortedatum, locatie, tijdvak waarover is uitbetaald, bankrekeningnummer (IBAN) waarop is betaald en het (totale) uitbetaalde bedrag).
  • Functies mogelijk maken waarmee je gegevens met anderen kunt delen, bijvoorbeeld wanneer je een recruiting friend een review geeft.
  • Jouw gegevens kunnen we delen met dienstverleners en zakelijke partners van RF. Denk bijvoorbeeld aan: betalingsverwerkers en -providers (uitvoering betaling), leveranciers van ontwikkeling en beheer van software (inzage in software en dus in persoonsgegevens), onderzoekspartners, waaronder partners die enquêtes of onderzoeksprojecten in samenwerking met of namens RF uitvoeren (met jouw toestemming).
  • RF kan verplicht zijn informatie of (uit)betalingen, inclusief persoonlijke informatie, bekend te maken aan rechtbanken, wetshandhavingsinstanties, overheidsinstanties, belastingautoriteiten of geautoriseerde derde partijen (zoals de Autoriteit Persoonsgegevens). Dit alleen en voor zover dit wettelijk verplicht is ​​of als dergelijke openbaarmaking redelijkerwijs noodzakelijk is: om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, om te voldoen aan juridische procedures, om te reageren op geldige verzoeken c.q. vorderingen van bovengenoemde instanties met betrekking tot een (strafrechtelijk) onderzoek of enige andere activiteit die ons, jou of een van onze andere gebruikers blootstelt aan wettelijke aansprakelijkheid,
  • Deze redenen kunnen noodzakelijk zijn om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, voor de bescherming van de belangen van jou of een andere persoon of voor de legitieme belangen van onze of een derde partij om de RF-Applicatie te beveiligen, schade te voorkomen of criminaliteit aan te pakken, wettelijk te kunnen handhaven of te verdedigen, het faciliteren van het innen van belastingen en het voorkomen van belastingfraude.
  • Indien van toepassing, kunnen we gebruikers op de hoogte brengen van juridische verzoeken, tenzij: kennisgeving is verboden door het juridische proces zelf, door rechterlijk bevel dat wij ontvangen, of door toepasselijk recht, of wij geloven dat het verstrekken van kennisgeving zinloos en ineffectief zou zijn, het risico op verwonding of lichamelijk letsel van een persoon of groep met zich meebrengt, of het risico van fraude creëert of vergroot op de Applicatie van RF en zijn gebruiker. In gevallen waarin we om deze redenen voldoen aan wettelijke verzoeken zonder voorafgaande kennisgeving, zullen we proberen om die gebruiker waar nodig na het verzoek op de hoogte te stellen van het verzoek, en waar we te goeder trouw vaststellen dat dit niet langer is toegestaan.
  • RF kan jouw gegevens op een andere manier delen dan we hebben beschreven in dit Privacybeleid, als we je hiervan op de hoogte stellen en jij ermee instemt dat jouw gegevens worden gedeeld.

Hoe zijn die gegevens beveiligd?

  • Beveiliging van gegevens nemen wij zeer serieus. Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. De Applicatie maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat om ervoor te zorgen dat jouw persoonlijke gegevens niet in verkeerde handen vallen.
  • In het geval van een inbreuk op de beveiliging waarbij jouw persoonsgegevens zijn gelekt, zal RF jou daarvan conform de vereisten uit de AVG op de hoogte stellen. Dit natuurlijk zo snel mogelijk, voor zover dit mogelijk is en met inachtneming van alle legitieme behoeften van rechtshandhaving en alle maatregelen die nodig zijn om de reikwijdte van de inbreuk te bepalen en de integriteit van gegevens te waarborgen.

Hoe lang worden die gegevens bewaard?

  • Voor de verwerking van jouw persoonsgegevens worden jouw gegevens voor langere tijd bewaard om je gedurende het gebruik van de RF-Applicatie of bij een verzoek naar informatie, je altijd van dienst te kunnen zijn. We zullen jouw gegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk om de eerder genoemde redenen te realiseren waarvoor jouw gegevens zijn verzameld. Wil je je account verwijderd hebben? Stuur een verzoek naar info@recruitingfriends.com Op verzoek worden je gegevens verwijderd.
  • RF bewaart bepaalde gegevens, zoals kwitanties aan werkzoekenden en recruiting friends / afgeschreven vergoedingen van werkgevers (facturen), gedurende de wettelijk aangegeven periode in verband met wettelijke (fiscale) bewaartermijnen. Zodra RF deze gegevens niet meer nodig heeft voor het leveren van services of andere redenen, zal RF de persoonsgegevens verwijderen.

Weet je dat?

  • Als je bekenden uitnodigt om zich ook te registreren op RF, dan bewaren wij die gegevens niet omdat ze bij ons niet bekend zijn. Je nodigt namelijk iemand uit via externe applicaties zoals WhatsApp, Facebook of Facebook Messenger of je eigen (mail)applicatie.
  • Je kunt je gegevens altijd bekijken en zo nodig zelf aanpassen in jouw eigen account.
  • Je hebt het recht om ons te vragen om onjuiste of onvolledige persoonlijke gegevens over jou te corrigeren (en die je niet zelf kunt bijwerken in jouw RF-account). Dit is het recht van verbetering of aanvulling.
  • Je hebt ook het recht om ons te verzoeken om jouw persoonsgegevens in onze systemen te wissen, bijvoorbeeld ingeval wij de persoonsgegevens niet meer nodig hebben, je jouw toestemming intrekt, de persoonsgegevens onrechtmatig zijn verwerkt of als we wettelijk verplicht zijn de persoonsgegevens te wissen. Dit is het recht van gegevenswissing.
  • Als je een onjuistheid of onvolledigheid in jouw persoonsgegevens bij ons hebt gemeld, kun je ons ook verzoeken de verwerking te beperken zo lang wij het verzoek in behandeling hebben.
  • Als je een baan hebt gevonden kun je jezelf afschermen tegen connectie uitnodigingen en/ of nieuwe vacatures vanuit de RF-Applicatie.
  • Weet je dat je als Werkzoekende wordt aangenomen bij een werkgever (of dat je als recruiting friend de Werkzoekende hebt geholpen aan de baan) via de Applicatie RecruitingFriends dat je dan 40% van de vergoeding ontvangt die de Werkgever voor de aanname betaalt aan RecruitingFriends? Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden, artikel 4 Betaling (lees meer). Weet je ook dat je zelf verantwoordelijk bent om je ontvangen inkomsten te melden en af te dragen aan de belastingautoriteiten (zie meer informatie hierover op Belastingdienst.nl) en andere vereiste instanties alsook ben je zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle wetten, regels en voorschriften die van toepassing kunnen zijn op jouw gebruik van de RF-Applicatie.
  • Je mag jouw gegevens opvragen door een verzoek met jouw naam en e-mailadres te mailen naar info@recruitingfriends.com . Dit is het recht van inzage. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou om een kopie van jouw geldig identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie jouw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter verificatie van jouw identiteit. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek.
  • Je kunt jouw account laten verwijderen door een e-mail te sturen met dit verzoek naar info@recruitingfriends.com, inclusief jouw naam en e-mailadres. Na een dergelijk verzoek verwijdert RF de gegevens die (wettelijk) niet hoeven te worden bewaard.
  • Je kunt je altijd afmelden voor berichten over producten, diensten, onderzoeken, enquêtes, nieuws en updates door een e-mail te sturen naar info@recruitingfriends.com. Dit is het recht van bezwaar. Houd er rekening mee dat als je je afmeldt, we je nog steeds berichten kunnen sturen, zoals (uit)betalingsbewijzen of informatie over jouw account.
  • Als je ervoor hebt gekozen om in te loggen op je RF-account via een applicatie van derden, zoals WhatsApp, Facebook of Facebook Messenger ontvangen we vanuit die applicaties enkel jouw naam en e-mailadres. Vanuit RF worden geen gegevens gedeeld met deze applicaties.
  • Als je persoonsgegevens aan ons hebt verstrekt en wij jouw gegevens hebben verwerkt, heb je het recht om ons een kopie van deze gegevens te vragen. Je kunt ons ook vragen om de gegevens rechtstreeks naar een andere dienstverlener door te sturen. Dit is het recht van overdracht van digitale data. 

Aansprakelijkheid

Ondanks de zorgvuldigheid waarmee deze Privacybeleid is opgesteld, is het mogelijk dat de verklaring onjuiste informatie bevat. RF kan niet aansprakelijk worden gesteld voor technische en redactionele fouten die voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website. 


Herzieningen

RF kan dit Privacybeleid tussentijds bijwerken wanneer er zich ontwikkelingen voordoen op het gebied van de technologieën die RF gebruikt om met je te communiceren. Herzieningen kunnen ook plaatsvinden naar aanleiding van wijzigingen in de relevante wet- en/of regelgeving. Herzieningen zullen bekend worden gemaakt via deze privacyverklaring-pagina. Op deze pagina zal steeds de meest recente versie van de Privacybeleid worden gepubliceerd. Wij adviseren je daarom regelmatig de Applicatie te raadplegen en de Privacybeleid na te lezen op eventuele wijzigingen.


Waar kan je terecht met vragen, tips en feedback?

Mocht je nog vragen en tips hebben over deze Privacybeleid en de wijze waarop RF je gegevens gebruikt, dan kun je een email sturen naar info@recruitingfriends.com. Ook als je feedback hebt over de manier waarop RF jouw gegevens verwerkt, kun je een email sturen naar info@recruitingfriends.com.


Heb je een klacht over het verwerken van jouw persoonsgegevens? Dan wijst RF je op de mogelijkheid om de klachtenprocedure bij de Autoriteit Persoonsgegevens te volgen. Dit is de toezichthoudende autoriteit in Nederland die bevoegd is om kennis te nemen van jouw klacht.


Dit Privacybeleid is het laatst gewijzigd op 14 oktober 2019.